Ja maar…. jullie zijn zo'n leuk stel!

27-01-2015 11:22:00

Het loopt allemaal niet zo soepeltjes meer. De energie die er in het begin van afspatte druppelt er nu hoogstens als laatste beetje uit.

Het voelt niet goed. De ideeën liggen ondertussen een beetje of zelfs heel ver uit elkaar. Zo ook het plan voor de toekomst. De missie is misschien nog wel hetzelfde maar de manier hoe hier naartoe te werken komt niet meer overeen. Of gewoon… geen zin meer, iets anders willen, niet blij meer zijn. Het klopt niet meer.

Kiezen om te stoppen is zo makkelijk nog niet. Heb je er zelf al veel over nagedacht, komen daar ineens die anderen die een mening hebben. “Ja maar… jullie waren zo’n leuk stel!” Of, erger nog, als je het te vroeg vertelt: “Ja maar… jullie zijn zo’n leuk stel!”

Doe het gewoon. Stop er maar mee. Als het om welke reden dan ook niet meer goed voelt. Het niet meer klopt.


Dat deed The Mad Trist ook. De muzikale voorkeuren liepen niet meer gelijk. Gelukkig voor hen die er bij waren was er nog een afscheidstour. Die was tof, het was vet en er was veel plezier. Op het podium EN in de zaal.

Jammer voor ons, dat het stopt, maar mooi ook. Uiteenlopende muzikale voorkeuren: dat betekent dat er nu wel eens nog mooiere dingen kunnen gaan gebeuren. Dingen die veel beter aansluiten bij de diepste drijfveren. Muziek maken die een ieder zo graag wil maken. Als wij fans geluk hebben zelfs vier keer, ieder bandlid opnieuw.

Enkel doorgaan omdat je een boel fans, klanten of enthousiastelingen hebt verzameld, omdat je toch wel een boel bereikt hebt, omdat je er zoveel tijd in hebt gestoken… nee.

Als het niet meer klopt; stop of verander. Ook al ben je nog zo’n leuk stel.