Wat Berlijn kan kunnen wij ook toch, Enschede?

13-03-2015 15:33:00

OOooohhhhh Enschede!!!! Ik wil dit ook! Zo’n fijne plek, als een oase in de buurt van de stad. Waar je ruimte hebt om te ontmoeten, genieten, te leren en te ontspannen.


Een samenzijn van heel veel mensen. Mensen die fietsen, hardlopen, skeeleren, skateboarden, vliegeren, moestuinieren, wandelen, met honden rennen. Kinderen die leren fietsen, ouderen die leren rolschaatsen. Mensen die muziek maken, moestuinieren, in de zon zitten, naar elkaar kijken. Mooie projecten bouwen waar die stadsmoestuin, voor iedereen toegankelijk kan groeien.

Kinderen die van alles geleerd krijgen, van hun ouders of de willekeurige medebezoeker die iets interessants doet wat ze wel willen leren.


Surfers op zelf omgebouwde skateboarden, de bejaardenclub op segways, de skater met kite.


De plek waar mensen samenzijn, ontspannen, spelen, leren, lachen, ontmoeten, plezier hebben, uitleven, sporten, buiten zijn, blij zijn. Maar waar ze bovenal rekening houden met elkaar. Waar ze elkaar leren kennen. Waar mensen elkaar helpen. Gewoon, omdat het samen leuker is, omdat je samen sterker bent. Omdat je dan gewoon meer voor elkaar krijgt. Omdat je samen veel meer weet.

Potverdorie zeg, ik wil dit ook. Dan ga ik leren skateboarden. Dan ga ik goed leren rolschaatsen. Dan kunnen we in t weekend met de kinderen vliegeren. Dan kunnen we daar allerlei dingen leren van al die mensen die graag hun kennis en liefde doorgeven.

En mocht je dan toch echt heel graag een vliegtuig willen. Dat kan dat toch gewoon?


Ooohh potverdorie ik wil dit ook. Gewoon in de buurt van Enschede. Ohh. wacht…. 

Enschede, alsjeblieft, kijk toch hoe mooi dit zou zijn! Ook wij kunnen dit hoor, dat weet ik zeker! <3