Woondroom

23-09-2014 09:41:00

Een luxe grote glimmende badkamer, inclusief regendouche of stoomcabine. De keuken uitgerust met kookeiland, hete lucht oven, een kraan waar kokend heet water uit komt en t liefst ook alle andere snufjes. Plek voor minimaal 2 auto’s voor het huis. Maar vooral een hypotheek omdat je dan het geld tenminste niet weg gooit. 


DAT WIL IK ALLEMAAL HELEMAAL NIET! 

Mijn droomhuis?

Een heel klein huisje. Een keuken die tegelijk dient als leefruimte. Een hoek om te koken, een hoek waar een bank kan staan of misschien wel alleen kussens op de grond kunnen liggen. Een eettafel. Waar met een aantal mensen aan gezeten kan worden maar die ook ingeklapt kan worden om weer ruimte te maken.
Als hart van het huis een grote kachel waar op gekookt kan worden maar die tegelijkertijd het huisje warm houdt. Plek voor 3 kleine slaapkamers. Alleen bedden hoeven er in te passen. Een toilet en een douche.


Waar? Buitenaf graag.
In het bos. Aan rand van een weiland bij de boer of op of aan het water.


Rust om te wonen en te werken. Me vastleggen aan langlopende hypotheken, ik wil dat helemaal niet. Net als dat ik niet op een plek hoef te wonen waar ik over 3 jaar nog steeds kan wonen. 

Mijn woonplek is een plek waar ik me fijn voel. Waar ik kan werken, waar ik kan klussen, waar ik kan lezen. Waar ik kan zijn met fijne mensen om me heen. Het is niet een plek waar veel spullen in passen. Net als dat het geen plek is die rijkdom of succes uitstraalt.
Voor sommigen zal het primitiviteit uitstralen. Voor mij (of eigenlijk voor ons) zal het geluk uitstralen. Geluk van het hebben van dat wat we nodig hebben en het zelf verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de rest van onze behoeftes. Kipjes die rondscharrelen. Een moestuin en een kas om eigen groenten te kweken. Een vuurplaats of steenoven om (ook in de winter) lekker buiten te kunnen koken. 

Man, ik zie ons al zitten. Dikke truien en warme schoenen. Zelfgemaakte glühwein die op de kachel warm blijft. De geur van hout terwijl je tussendoor af en toe het brood ruikt dat in de oven ligt. Een boel vrienden, fijne muziek, te midden van de kippen en katten.